zondag 25 maart 2007

DHL loods stralend het zomerseizoen in

Het gaat hard met de opbouw van de Van Gend en Loos loods uit Tiel. De dakspanten zijn geplaatst dus er kan pannebier gedronken worden (hoogste punt bereikt).


Tussen de hardlopers van Ciko66 door maakte ik op zondag 25 maart bijgaande foto's. Op 1 april 2007 wordt het zomerseizoen geopend (en dat is geen grap): Tijd voor Vrije Tijd !

Wordt de loods aan de remise vastgebouwd ???
foto's Wietze Landman;

dinsdag 20 maart 2007

RET 520 nieuw in de lak zonder nummer

De Rotterdamse motorwagen RET520 is in de revisie geweest waarbij meteen maar een nieuwe laklaag is aangebracht. Michiel Verhaaff betrapte de tram tijdens het luchten, waarbij de wagen het nog even zonder 520 nummering moest doen. (maandag 19 maart 2007).

De ongenummerde 520 tussen de remise en de Tielse DHL-loods in opbouw.

In de remise werd motorwagen 520 cosmetisch verfraaid. Omdat de draaistellen toch nieuwe wielen moesten krijgen, werd van die gelegenheid gebruik gemaakt om de wagen van binnen en buiten op te knappen. Nieuwe vloer en zeil, houtwerk in een nieuwe laag lak en van buiten alle putjes en deukjes weggewerkt. De afgelopen dagen werd de buitenkant geschilderd door een ploeg van vier man/vrouw sterk
Aldus René Platjouw (Tram) in het Dagblad van het museum.

Foto: vlnr Marileen, Jacoline, Adelwijn en Jos / foto genomen door René Platjouw (Tram).

woensdag 14 maart 2007

Opbouw Tielse loods naast remise

Naast de remise gaat het hard met de opbouw van de DHL loods (Van Gend en Loos loods uit Tiel). Martin Wijdemans (hoffotograaf van het Openluchtmuseum) heeft er een prachtige fotoreportage van gemaakt.
Klik maar eens op http://www.openluchtmuseum.nl/index.php?pid=523

loods vrijwel overeind op 13 maart 2007 (foto WL)

zondag 4 maart 2007

Eerste tramstops naast Tielse Loods

De opbouw van de oude Van Gend&Loos loods in het Openluchtmuseum gaat razendsnel; inmiddels stoppen er Rotterdamse trams naast het grote laadperron dat nu op z'n plaats ligt. (foto's WL 3 maart 2007)

Muurdelen wachten op de grote parkeerplaats op hun beurt.


Laadperrons en eerste muurdelen staan inmiddels op hun museumplaats.