maandag 20 april 2009

RET halte bij de Viersprong-Kindererf


eigen foto

Na veel geduld, het inwinnen van het juiste advies en de restauratie van de emaillen borden heeft halte De Viersprong een origineel Rotterdams haltebord gekregen. Daarmee heeft de tram naast de Arnhemse haltes bij de Remise en de Grote Weide, de Amsterdamse haltes bij Freia en de Kasteelboerderij, de prachtige NZH halte bij Dingenliefde en de reeds beroemde halte Vaessen er nu een Rotterdamse halte bij gekregen.


eigen foto

De Rotterdamse haltepaal heeft dienst gedaan aan de Schiekade en is een schenking van Kees Poppeliers, oud-conducteur en oud-molenaar van ons museum. Op de foto een beeld van de overgangsfase: de “nieuwe” haltepaal (rechts) is geplaatst, terwijl de oude (links) nog verwijderd moet worden. Inmiddels zijn alle bordjes verhangen en staat de Rotterdamse er in volle glorie.
De eerste Rotterdamse bezoekers van dit seizoen hadden het al snel ontdekt: speciaal voor het bord stapten zij uit de tram om er (“ik weet nog dat...”) een ‘studie’ van te maken.

Rob van Oostenrijk


In de remise is een unieke verzameling plaatsaanduidingsborden (die kon je voorop de tram in een houder schuiven; kijk maar op de GETA76) aan de wand gehangen. Het gaat om borden van het oude Arnhemse trambedrijf uit de periode 1911-1944.