zaterdag 22 november 2014

Kom zelf als vrijwilliger op de tram werken


foto: afkomstig van entreepagina website Openluchtmuseum


Regelmatig is in het museum een informatiedag gehouden voor tramvrijwilligers. Daar zijn meer dan 80 mensen op af gekomen, waarvan velen inmiddels als conducteur werken en enkelen  in opleiding zijn voor trambestuurder.
Momenteel is er  wederom plaats voor enkele vrijwilligers die graag als conducteur willen werken. Als u zich nu aanmeldt kan het dus zomaar gebeuren dat u spoedig geplaatst kunt worden.Geta serie 70-75 net na aflevering in Arnhem in 1929 (coll. Eduard Bouwman)Wie enthousiast geworden is over de trams in het Arnhemse Openluchtmuseum, kan als vrijwilliger (m/v) meewerken als conducteur. Je werkt dan twee of meer dagdelen per week in een uniform zoals dat vanaf 1938 op de Arnhemse tram werd gedragen. Na één of enkele jaren bestaat voor een aantal conducteurs de mogelijkheid om trambestuurder te worden; daaraan is echter een pittige opleiding verbonden: de functie  en veiligheidseisen in het museumpark zijn dezelfde als die voor trams in de grote steden. Conducteurs en bestuurders (waaronder een behoorlijk aantal vrouwen) vormen samen een mooi en collegiaal team van ongeveer 100 vrijwilligers. Neem contact op met Will Teunissen (hoofd tramcoordinatie).
Ook in de remise is soms werk voor vrijwilligers: op dit moment is o.a. een goede timmerman (restauratie trams) van harte welkom. Neem contact op met het Openluchtmuseum en vraag naar de manager van het trambedrijf, de heer Roelofs.


In 2013 maakte Wim de Knegt een foto van alle vrijwilligers.
klik op de foto om te vergroten.