maandag 16 februari 2015

Theo Barten overleden


Afgelopen 12 februari is  (oud) tram collega en tram icoon Theo Barten op 78 jarige leeftijd overleden.

Op maandag 2 september 1957 begon Theo’s tramcarri√®re bij de RTM (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij). Op 7 juli 1963 ging de droomwens van Theo in vervulling. Hij werd wagenvoerder/bestuurder bij de R.T.M. In juni 1967 ging Theo aan de slag bij zijn nieuwe werkgever de R.E.T. (Rotterdamse Elektrische tram). Op 12 maart 1996 nam Theo afscheid van de R.E.T. en ging aan de slag in het Openluchtmuseum als instructeur en bestuurder. Theo’s ruime tramervaring maakte hem snel tot ‘’mr. RET’’ in Arnhemse dienst.  Op zondag 2 september 2007 nam Theo afscheid van het vak als instructeur en trambestuurder na 50 jaar openbaar vervoer!

Ik wens familie  en vrienden sterkte met het verwerken van het verlies van deze legendarische RET-icoon.Uit weblogbericht van 16 januari 2011:
Zondag 16 januari 2011 is de laatste dag van het winterhoogseizoen. Het is bijna lente met 12 graden en volop zon. Op deze zeer druk bezochte museumdag mag onze RET-jubilaris en oud museum-trambestuurder Theo Barten nog eens de tram besturen waar hij zijn leven lang op gereden heeft. Theo was ook een belangrijke schakel in het verwerven van de drie RET motorwagens plus bijwagen, en de moderne Rotterdamse 631.
Een trotse Theo samen met een al even trotse bestuurder Jannes rijden de RET536 hier van de Viersprong naar de Grote Weide.  Geweldig om mee te maken met hoeveel gemak en plezier Theo nog steeds volbloed trambestuurder is.
foto's: Wietze Landman 16 januari 2011